Baka chokladbollar

Viggo bläddrade i kokboken Baka: steg för steg, jag köpte barnen nån gång förra vintern, första gången han visade intresse för boken och direkt ville han baka chokladbollar. Jag lovade att de får baka på fredag.

chokladbollar

Tre olik höga pallar på rad i köket, ett barn per pall. En liten oro om vad det hela skulle bli. Ju fler kockar, ni vet. Jag hjälpte med att läsa receptet och mängderna av ingredienser. Viggo och Elin mätte upp och rörde om turvis. Aron blandade lite han också och hällde i kaffet och provsmakade en stor klump. Det bästa med hela var att få knåda massan jämn och det allra bästa att slicka händerna rena efter det. Om ni frågar barnen.

Om ni frågar mej, var det bästa att vi bakade chokladbollar utan att allt strössel låg på golvet. Bara hälften. Och att vi kom igenom denna session med humöret på topp alla fyra. Mycket nöjda satt vi runt bordet och mumsade chokladbollar.