Om nässlor, pool och sånt

Började dagen med att lämna en glad sexåring hos sin momi. En dag bara de två och hunden. De kom att ha en händelserik dag då de inte kom in i lägenheten utan smala gubben fick klättra längs stegen och kliva in genom köksfönstret för att gå ner trappan, stänga en lucka i skoskåpet som blockerade innerdörren från att öppnas och slutligen låta Viggo och momi komma in.

fallkulla

Jag lekte tvåbarnsmamma resten av dagen och körde till Pia och Sofia. Vi började med att kolla djuren på Fallkulla. Aron var en tacksam prick, han var super ivrig av att få se fåren, getterna, grisarna och hästarna. Sedan föll han ner i ett dike fullt av nässlor och fick brännskador på bägge armar. Hujamej så han skrek och fy så jag blev skrämd. Han klarade sej utan desto värre komplikationer.

grisar fallkulla

Eftermiddagen spenderades ute på vännernas bakgård. Det blev plask i poolen, sommargott i form av ärtor, jordgubbar, körsbär, melon och glass. Ja allt man kan tänkas äta en varm sommardag. Bäst att passa på då det en gång är varmt, det kan ju dröja en en vecka eller två tills nästa varma dag.

pool plask poolparty

Till kvällen kom vi hem och jag var trebarnsmamma igen. Pionerna blommar lika vackert alla dagar. Jag kan inte få nog av de blommorna. Barnen passade på att simma i den rätt stora poolen som var fylld med vatten från stora potten då stor-kusinerna varit hos famo och fafa. Viggo och Elin krypsimmade runt i poolen varv på varv, med lite hopp mellan varven. Sedan skakade kropparna och det blev dags att tacka för onsdagen och stiga in husets värme.

pionen blommar kvällspool