Tips på smultronställen

Det handlar om bär just nu. Jag kan lätt föräta mej på jordgubbar, bara det är goda jordgubbar. Har hittat två smultronställen som säljer sjuuuukt goda jordgubbar. Utanför Sale i Kantvik och utanför Sale i byn säljs närodlat från norra delen av kommunen, plockade samma morgon. De gånger jag köpt av dem har alla bär varit ätbara och smakat underbart.

frysa jordgubbar

Det andra jordgubbsstället kör vi förbi alla gånger vi åker hemifrån. Kiosken längs Porkalavägen har hittills varit stängd. Imorse såg det ut som någon plockade bär ute i jordgubbslandet och på dagen när vi åkte hem var kiosken öppen. Jag och Elin handlade hem två askar färska bär. Mera närproducerat blir det inte för vår del, om vi inte har plantor på egen gård förstås. På eftermiddagen var jag ännu tvungen att svänga in på samma gård och köpa hem en låda på fyra kilo. De jordgubbarna är redan i vår frys och inte ett enda bär kastade jag bort, flera åt jag däremot upp.

smultron

På tal om smultronställen, fick vi idag hos Elins klubbenkompis plocka smultron på deras gård, på deras eget smultronställe. Inte bara ett eller två smultron, utan mängder fanns det. Tänk er sån lyx att ha av bären på den egna gården. Och på tal om att frysa ner sommarsmaker, kolla vad jag gjort för exakt ett år sedan. Samma tidpunkt, samma syssla, helt omedveten om detta.