Den perfekta utfärden

Jag packar vagn och två cyklar i bakluckan på bilen och åker med barnen för att möta upp pappan i Esbo för en utfärd i solskenet. Vi velade mellan lekpark och strand och landade till slut på Mattby strand, inget vi ångrar. En totalt lyckad utfärd i all sin enkelhet.

balansera

Vi började på stranden, barnen lekte och föräldrar njöt av tillvaron. Så otroligt skönt väder!

puky strandpromenad mattby

Sedan sadlade barnen cyklarna och vi begav oss ut längs strandpromenaden tills vi stötte på en ledig parkbänk.

picnic

Vi pausade vid parkbänken. Matsäcken smakade utsökt där i solskenet invid det glittrande havet. Små svalt blev det, det struntar vi i för det var bara för härligt.

optimistjolle

Första optimistjollarna var ute och seglade, annars var båthamnarna tomma.

rantaraitti espoo

Viggo och Elin klarade sej bra bland alla andra som var ute på strandpromenaden, för folk var ute, även om bilden är tom på andra människor. Viggo behöver vi inte oroa oss för, han kan hålla sej till sidan och stannar med jämna mellanrum och väntar på oss. Elin är ännu en liten fara för sej och andra om vi säger så. Styret på cykeln svänger i takt med huvudet som ser sej omkring. Det värsta som hände var en krock med Js sko. Med andra ord klarade hon rätt bra att hålla till höger och se framåt då hon cyklade.

strandcafé

Vi avslutade utfärden på strandcaféet. Elin och Viggo åt vårens första uteglass medan jag njöt av varm kakao och en munk. Hemma igen önskade Viggo en likadan utfärd i sällskap av gumor, vilket betyder att han uppskattade programmet.