Lördagslyxen

Vi var bjudna till vår farbror, min familj och min systers familj. Sex vuxna och fyra barn runt ett och samma matbord och det var inte ens trångt. Som tur har vi planerat ett långt matbord till nya hemmet sedan. Det slår aldrig fel att få sätta sej i ett färdig dukat bord. Lyxigt då någon annat planerat meny, handlat, förberett och hela köret. För bland det svåraste som finns tycker jag är att hitta på maträtter i tillräckligt stor variation.

middag

Efter middagen lektes det med mina (och systerns) kusiners gamla leksaker. En söt dockvagn samt dockan med napp i munnen blev en favorit. Viggo sjönk in i riddarlek med playmobile figurerna. En rikedom att det finns sparat och att det dessutom är leksaker som inte finns i eget rum.

hos farbror

Självklart hade kusinerna tid för lite bus också. Och vi vuxna hade tid att prata ditt och datt mellan varven. Alltid roligt att hälsa på hos farbrorn.

kusiner i solen

Det hann bli kväll före vi körde hem igen. Barnen iklädda pyjamas och kvällsmål i bilen, bara att krypa ner i säng när vi kom hem. Den yngsta somnade i bilen och gick att flytta över i sängen. De äldre fick ännu höra ett kapitel från Bullerby boken före de somnade.