Turbulens i livet

I middagsbordet går debatten het mellan bror och syster om vems osynliga flygplan är störst och bäst. I bilen tävlar de om vems xylitolpastill som varar längst.

Det argumenteras om allt mellan himmel och jord nu för tiden här hos oss. Om rutiner, om matvanor och bordsbeteende, om vem som bestämmer, om hur man är mot andra osv osv. Inget ovanligt med en blivande sexåring i huset. Men ack så frustrerande vissa stunder. Samtidigt är det ibland svårt att inte börja skratta eller ens småle. För det sårar personen i fråga oerhört om han inte tas på allvar. Vissa gånger slutar dessa debatter med att alla inblandade skrattar åt situationen andra gånger har alla bara lust att gråta.

tulpaner

Samma syster och bror leker kurragömma efter middagen som om inget hade hänt. Samma syster och bror bygger koja i sängen och bäddar ner sej med alla sina gosedjur. Samma syster och bror leker mamma och pappa i bilen på vägen till dagis.
Samma syster och bror kryper turvis upp i famnen för närhet och kärlek.

aalto vas tulpaner
Visst är det underbart och givande att vara deras mamma, om än tungt vissa stunder.