Marsmånad och en bjudning

Så tog februari slut och vi välkomnar mars med öppna armar. Önskar framför allt en frisk familj denna månad. Vi sparkade igång månaden med en bra söndag, cykelpromenad och födiskaffe. Undertecknad fyller år nästa vecka och bjöd familjen på ett litet kalas.

puky dimma

Dimma och rök från en brasa på dagens cykeltur.

födiskafi

Jag bjöd på kladdkaka med fudgeglasyr, lättvispad grädde till och tunga höll på att slinka med tuggorna. Mycket gott, rekommenderar varmt receptet. Jag hade också en New York style cheesecake som gräddats i ugnen i vattenbad. Detta resulterade i en vacker och otroligt god ostkaka. Som salt tilltugg hade jag bakat salami & mozzarellabröd. Jag fyllde det ena brödet med skinka, bara för att pröva vad det blir. Den med salami smakade mycket mer än den med skinka, annars inget fel på någondera.

cheesecake

Skönt med en liten bjudning också. Vi fick alla plats runt bordet samtidigt. När gästerna kom i två etapper dukades godsakerna dessutom fram två gånger. Barnen var rätt lyckliga då de fick äta en bit kladdkaka till kvällsmålet.

4 svar på ”Marsmånad och en bjudning

  1. Grattis!

    Kladdkakan ser super läcker ut! Nam!! Har själv födelsedag om ett par veckor och börjar ju se fram emot det nu, då sku man ha bra orsak att prova receptet 🙂

  2. Oj hjälp vad det ser gott ut! Verkligen mumsigt! Bakar säkert liknande till dotterns kalas om några veckor. Måste bara fråga; hurdan mozzarella använde du? Jag har engång använt mozzarella till någon bakning (minns inte vad) men det ända jag minns är att mozarella blev seg och gummig, och ledde till att jag ogärna använder mozarella i något varmt mera..

    • Förlåt att mitt svar dröjde, hoppas du ännu har nytta av informationen. Jag använde en mozzarellaklump, en sådan som ligger i vätska i den lilla förpackningen. Kommer inte ihåg exakt märke.

Kommentarer är stängda.