Vår harmoniska juldag

Förutom förmiddagens utevistelse har dagen inte fört med sej andra måsten. Barnen har fått leka och bygga lego bäst de velat.

bygga lego chima

Och som han byggt vår Viggo. Mammuten på bilden började han med igår kväll och idag på dagen var den redan färdig. Han älskar att bygga lego och allra helst i lugn och ro. I flera repriser har han bett oss andra gå ut ur rummet då det blivit för stökigt.

viggo

pepparkaka julgran

Vi vuxna har gått på liten sparlåga, samtidigt som det varit en mycket skön dag. Aron har någon period på gång, han lär sej något nytt för han sover som en kråka. Förra natten tyckte han det var okej att vara missnöjd några timmar i ett streck. Har en som förälder lagt sej tio minuter innan han börjar sover en dryga fyra timmar under natten.

dockvagn

Aron passade på att köra omkring på Elins dockvagnar medan hon själv var upptagen på annat håll. Stolt skuffade han omkring på vagnarna, stundvis samtidigt.

julstjärnor

Dagens måltider har som middagen igår avnjutits hos famo och fafa. Vid lunch och kaffet var det smockat kring bordet då Js syster med familj också var med. När det var dags för middag satt vi sex pers kring bordet. Det kändes lugnare än dagen innan, kanske det var farbror-Rs frånvaro som märktes. (Läs med glimten i ögat)

julgransboll

Nu hoppas vi få ladda med en god nattsömn inför morgondagens firande hemma hos mamma. Några praliner ännu och sedan kallar sängen.

2 svar på ”Vår harmoniska juldag

 1. Här i norra Kyrkslätt har vi också firat vår första jul som en familj på 5 🙂 Minsta gossen nu 4 månader.

  Vår 5-årings jul och julklappsönskningar ser ut väldigt lika som er; lego, lego, lego. Han älskar att bygga lego 🙂 och citerar jag honom så har det varit den bästa julen någonsin då julgubben hämtade star wars-, chima- och spider man-lego byggsatser (+att pojkarna fått leka med jämnåriga kusinerna hela julhelgen lång!).

  Gott nytt år till hela er familj!

  • Stort grattis för nykomlingen! 🙂
   Låter som en dröm jul hemma hos er också. Det är roligt då det finns något de är så intresserade av.
   Gott nytt år till er alla!

Kommentarer är stängda.