Länge leve duplo!

Jag får titt som tätt en stort behov att gallra bland barnens leksaker. Gillar inte när det driver omkring saker som inte hör hemma någonstans, som inte har en egentlig plats bland leksakerna. Menar alltså att lego i legolådan, tågbanan för sej, djur&riddare i sin box. Men så finns det några drös med pinaler som inte platsar någonstans och jag tycker det är så svårt med de sakerna. Samtidigt är det sådant som barnen titt som tätt leker med. Får bara lov att gå igenom leksakerna igen, det går åtminstone att gallra bland babyleksakerna och kanske sedan hitta nya förvaringsplatser.

ipad duplo instruktioner

Däremot tror jag inte att lego eller duplo kommer att bli gammalt hos oss på länge. Lego leker de äldre med på daglig basis. Duplon är för tillfället i anvädning mer sällan, men Aron intresserar sej för dem mer hela tiden. I söndags byggde Viggo duplo Zoo. Instruktionerna har jag packat bra vid flytten då i augusti, men som tur går det att hitta dem på webben. På söndagen fick Aron hålla sej borta från djurburarna, vi fixade eget åt honom. Sedan söndag har djurparken stått framme, flyttats till sidan av golvet om kvällen. På dagarna har det lekts korta stunder med den. Idag var dagen då jag lät Aron leka med burarna på sitt eget sätt och Viggo godkände det också. Men han orkade inte länge och där står Zoo i hörnet av rummet ännu i denna stund. Kanske vi är redo att plocka undan imorgon eller bygga om.

duplo lek

Ett svar på ”Länge leve duplo!

  1. Lego och duplo är nog en klassiker som aldrig dör! Lådan med duplo som vi har är sånt som jagoch mina syskon hade när vi var små, och nu sedan vi har det framme har vi byggt många gånger, alltså jag och mina bröder 😉

Kommentarer är stängda.