Fiskeutfärden utan fiskelyckan

fiskespö

Något senare än planerat kom vi iväg på vår fiskeutfärd. Vi var först lite osäkra om alla mådde tillräckligt bra efter Viggos illamående på natten. Men han mådde riktigt bra och gick ivrigt fram med maskburken i handen.

fiskeutfärd

Aron fick mera kläder på sej på vägen och fick efter det sitta upp i vagnen. Han gillade att se sej omkring även om han allra helst hade sprungit med de två andra.

en glad prick

På stranden möttes vi av dimma. Landskapet påminde om stämningen i boken om Stackars Pettson, grått, vindstilla och rätt varmt. Naturen förbereder se för vintern nu i rasande fart.

tre minuter fiske

Fiskespöt skruvades ihop och en mask träddes på kroken. Viggo orkade mäta i tre fyra minuter, sedan blev spöt tungt. Masken var borta, men ingen fisk nappade i det grunda strandvattnet.

bygga bro, mata panda

Viggo och Elin kom igång med leken. De samlade bambu (vass) åt sin panda. De samlade mat åt lejonen. De byggde broar. Aron i sin tur koncentrerade sej på att undersöka bryggan och metspöt.

brygga konstruktioner

Varm kakao och mellanmål gjorde susen där ute vid stranden. J försökte tappert fiska, men fiskarna var spårlöst försvunna. Kanske vi får göra de andra fiskarna sällskap på Vårnäs bron någon dag i hopp om napp. Men strunt i den dåliga fiskelyckan, vi hade en gemytlig utfärd hela familjen tillsammans.

fiskelycka

Elins ben var trötta då det blev tid att gå hem igen. Den nyligen införskaffade Manducan fungerade utmärkt. Jag tyckte inte hon var tung att bära på ryggen och hon njöt av sin tillvaro, vilade mot min rygg och pratade om allt hon såg här uppifrån.

manduca