Kompiskalaset

Klockan blev till slut 10 och gästerna kom. Eller en kompis kom redan tidigare och lättade lite på väntan. Sju glada killar och Elin. Aron sov sej genom nästan hela kalaset. En nöjd och glad Viggo och nöjda och glada gäster skildes åt två timmar senare. Viggos önskemål var enkla att uppfylla. En kaka, cake pops, salta fiskar och skattjakt.

kompiskalas

Vi började festen med att leka med maten. Det fanns korv, köttbullar, brödost, gurka, tomat, vindruvor, vattenmelon och salta fiskar samt 1000 coctailstickor. Barnen fick bygga vad de ville före de åt och medan de åt. Små förundrade började de försiktigt, men fattade snabbt galoppen. Den ena kreationen efter den andra uppstod på bord och tallrikar.

lek med mat

Medan jag dukade om för det söta ätbara lekte pojkarna i övrevåningen.  Sedan sjöng vi för Viggo. En del sjöng, andra höll för öronen och vissa gjorde både och. Till slut hurrade vi alla fem gånger.

kalasgott

Viggo är på riktigt glad, väntar bara koncentrerat på att få blåsa ut ljusen. Lite till lek och en skattjakt kalaset var färdigt. Två timmar var lagom långt. Barnens farmors hjälp var guldvärd. Nu väntar vi på nästa år och nästa kompiskalas. Före det ska vi kalasa med familj och vänner också.

blåsa ljus