Det lilla extra

Vi firade Arons födelsedag i leken på morgonen. Aron bjöds på majsgröt och en bit chokladtårta, vi andra fick bara chokladtårta. Samtidigt frågade Viggo om vi kan äta mellanmål från lekservicen. Och det passade bra, bara barnen först diskade kärlen. Viggo diskade medan Elin vilade och efter dukningen var det Elins tur att diska undan. Det är inte alla dagar de är lika ivriga hjälpredor.

Elin och Viggo dukade medan jag grävde fram bjudning från skåpen. Servetter hittade de också i lådan och valde helt själv. När allt var framplockat och placerat började vår speciella stund. Det var med stor koncentration de hällde saft från röda kannan. Viggo bjöd åt mej också. De plockade åt sej av salta fiskar, russin, äppelbitar och muminkex. Viggo försåg mej med läckerheter. Där satt vi sedan på golvet alla tre. Åt och njöt och hade det mysigt.

mellis lek kärl

kastehelmi skålar

muminkanna

fin dukat