Hösten upp och ner

En härlig dag med underbara barn. Ett telefonsamtal från församlingen angående höstens klubbar och jag står handfallen. Jag hade aldrig trott att Viggo skulle bli utan klubbplats, även om jag visste att den möjligheten fanns. Men nu gick det just så. Det var tyvärr så många barn med församlingstillhörighet (eller hur det nu sen hette) som gick före honom. Ja, Elin fick ju inte heller plats, men det hade jag räknat med och chocken var inte lika enorm.

Ringde till J med gråten i halsen och försökte förklara det jag inte riktigt själv ville tro var sant. Han stackarn trodde någon olycka hade hänt då jag var ifrån mej. Här gick jag omkring och svalde gråten och försökte dölja tårar som trängde fram. Till slut var jag tvungen att förklara mej för Viggo. Han blev ledsen och jag har svårt att veta vad han egentligen förstod. Senare frågade han om han ändå får gå på vårfest på måndagen. Och det får han ju och på klubb ännu tisdag, onsdag och torsdag.

Nu gäller det att hitta på program åt vår på hösten 5 åring. Hemma med mamma och småsyskon kan han bara inte vara året före förskolan. Vi har tankar och idéer, men berättar då vi gjort beslut. Som tur har jag de underbaraste barnen som varit på bra humör hela dagen lång! Precis vad jag behövde en dag som denna. Plus besök av Ninni samt syster och systerdotter.

kompisar-syskon
insekt maskros
puky ringklocka
med hård fart

12 svar på ”Hösten upp och ner

 1. Detdär är nog så fel, speciellt då han ändå gått där hela tiden. De som gått i klubb borde ju definitivt få fortsätta. Och t.ex. här i Lojo är det bara församlingen som ordnar klubbar (kan hända att kommunen har en eller har haft i nåt skede men det är församlingen som gör det) men här är det nog de som gått tidigare som har förkörsrätt och så borde det ju definitvit vara. Hoppas att det löser sig för er!

  • De som gått tidigare har förkörsrätt liksom de som hör till församlingen. Tråkigt att riva honom från något han gillat, men det kan inte hjälpas.

 2. Vad tråkiga nyheter… Kände mej lika ifjol då norra Kyrkslätts klubb slutade helt o hållet (eller flyttade till Masaby) o jag bara hade räknat med att Oscar skulle gå där från hösten. Men nu har han gått i Sjundeå o vi varit nöjda. MEN vad jag ville skriva dej var att vår en bekant familj valde ändå i år att köra sin 3 o 5-åring till församlingens klubb i Masaby, där alla 3-5 åringar e i samma klubb (tre dagar i veckan) o de har varit mycket nöjda. O i år åtminstone har nog inte den klubben varit full satt… Men nu vet jag ju inte ens om du har bil till förfogande under dagarna, men ville nu bara tipsa dej om det möjliga alternativet.
  H:Annica B.

  • Vi blev faktiskt erbjudna klubben i Masaby. Men den känns så åt fel håll och dessutom blir det inte samma kompisar som sedan i förskolan. Och att nu i höst vänja in honom i en ny miljö och sedan avbryta det för att börja förskolan här i centrum. Men det är ju vårt eget val och det här kommer att lösa sej. Roligt att Oscar gillar Sjundeå klubben!

 3. Oj, nej, stackars Viggo. Hoppas ni hittar på någo fiffiga alternativ. En till bil står väl nog annars också högt på anskaffningslistan? Kram.

  • Jo, vi har ett rätt bra allternativ uttänkt. Som blir bra i längden sedan. En bil till, ja, det kommer att behövs bara lägenheten är såld och flytt blir aktuellt. kram

 4. Det är ju tråkigt då han fått vänner och är van att gå där. Men jag förstår församlingen riktigt väl, någonsorts ”förkörsrätt” måste ju de som verkligen hör till kyrkan ha och betalar kyrkoskatten (för era barn hör väl inte till kyrkan…?). Alltså missförstå mej inte, men jag tycker det bara är rätt ifall det funnits behov för församlingens medlemmar. Hoppas det iaf löser sig för er också. Finns det ingen motsvarande verksamhet, ni bor väl ändå i huvudstadsregionen? Förstås e ju utbudet på svenska sällan det bästa 🙁

  Lycka till!

  • Nej, jag missförstår dej inte och tänker precis som du. Men blev bara otroligt till mej då samtalet om beslutet kom. Klubben har annars också varit med om vissa förändringar inför kommande hösten. Församlingens klubb har varit det enda alternativet här i Kyrkslätt och att åka till annan kommun för klubb är inte ett alternativ. Jag tycker det är viktigt att sista året före förskola få gå med vänner som sedan kommer att vara i samma förskola och möjligtvis samma grupp. Mest sörjer jag kompisarna han inte kommer att få gå med, men det löser sej på andra sätt. 🙂

   • Lite sent att söka kanske, men dagis för några gånger i veckan har aldrig varit som ett alternativ? Jo, viktigt med vänskapsbanden. Ni får ordna lekdejts med dem istället ibland!!!

    • Det lutar mot dagis några gånger i veckan. Det tar bara på ekonomin, då kommuntillägget faller bort, men den smällen ska vi försöka klara av. Lekträffar blir det säkert med kompisarna, för vännerna är viktiga.

Kommentarer är stängda.