Den nya cykeln

Efter att Viggo började cykla utan stödhjul förra sommarn var det klart att han behöver en ny cykel. Vi velade länge och väl mellan en 16″ från typ prisma eller en 18″ puky. Hade vi köpt cykeln förra sommarn hade valet varit 16″. Men vi fick aldrig gjort något. Under vinter föll cykeln i glömska och i och med våren dök den upp igen. Dags att göra något, för den lilla cykeln är för liten och den största balanscykeln börjar också kännas liten för honom. Efter några mail med Thomas på polkuped blev det en 18″ cykel åt Viggo. I dag kom den på posten och kvällen blev allt annat än tidig och lugn.

puky cykel 18

Barnen var redan kvällstvättade när jag kom hem från posten. Det var ett stort paket som precis fick plats på baksätet i bilen. Vi skruvade fast pedalerna och fäste styrstången. Ringklockan prövades flitigt. Några försiktiga provåk inne och snabbt på med mera kläder för att gå ut cykla. Den glädjen och den stoltheten var något obeskrivligt. Viggo var bättre än han själv hade tänkt sa han. Ingen behövde göra något, han klarade allt själv, precis som han alltid hade cyklat en stor cykel. I morgon ska han cykla till klubben och visa ledarna sin nya cykel. Gullet!

ny cykel

första turen puky barnen cyklar

4 svar på ”Den nya cykeln

  1. Hej! Funderar på att köpa en Polkuped cykel åt Freja. Nu undrar jag hur lång Viggo är? Freja är lite på 110cm och hon lär ju inte bli kortare. 🙂 Månne en 18″ cykel skulle vara valet åt henne också?

    • Hej! Viggo är någon centti på 110cm, om jag minns rätt. Med andra ord är de rätt lika långa. En mindre cykel blir bara liten snabbt. Jag tycker du bra kan satsa på 18″ för henne också! Till en början hade Viggo svårt i nedförsbackar, han ville helst leda, men nu har han lärt sej bromsa och vågar åka. I uppförsbackar ledde han också, då krafterna snabbt tog slut. Nu har han börjat stå då han cyklar uppför och kommer lite längre upp. Först såg nog cykeln lite stor ut, men det var väl bara skillnaden till den största sparkisen som blev så stor. Nu ser det redan normalt ut då han cyklar med cykeln. Väntar med iver på era erfarenheter sen!

Kommentarer är stängda.