Foto&Kamera mässan

Jag  i sällskap av sambo och yngsta barnet besökte mässcentret. Vi koncentrerade oss på Foto&Kamera mässan av hela det stora utbudet (bl.a. golf, jakt, cykel, sport). Största delen av tiden spenderade vi i Canons Bloggers’ Lounge. Där bjöds vi, förutom ät och drickbart, på två korta intressanta föreläsningar.

IMG_8732

Den första var en workshop som behandlade fotografering i svag belysning (största delen av det finska året juh). Tiina Puputti handledde oss i kamerans inställningar för att lyckas med bilderna i korridoren där vi tränade. Mycket lärorikt då man samtidigt fick pröva sej fram och ställa (idiotiska) frågor. Den första korridosbilden är rätt nära verkligheten som rådde där. I den andra bilden har vi fixat med inställningarna och fått det bra mycket ljusare i utrymmet.

IMG_8686

IMG_8689

Och visst är det roligare att fotografera annat än en tom korridor, speciellt om modellerna är så fina som våra. Nu ska här tränas fotografering i ”dålig” belysning. Tack Canon för tillfället och Tiina för en, igen, nyttig lektion. Väntar redan på följande kurs.

IMG_8718

Den andra lektionen gav en inblick i videofilmning med systemkameran. Då var det jag som skötte baby och sambon som lyssnade. Hoppas han vågar börja filma med vår EOS 650D nu. Eller handleder mej i hur det lönar sej att göra.

4 svar på ”Foto&Kamera mässan

  1. Pingback: Kvällsgott | Sagoborgen

  2. Va fint, mycket bra att få fota på plats o pröva sej fram me alla inställningar! Då lär man sej bäst 🙂 Fina modeller 🙂

    • Oli ilo olla mukana. Tänään uskaltaudin jopa videokuvamaan järkkärillä ensimmäistä kertaa!

Kommentarer är stängda.