Sockerbagarna

Det känns som en evighet sedan vi bakat något sist. Plötsligt fick jag en grym lust att baka något. Lusten fick vänta tills idag då det fanns tid. Hittade ett recept på muffins där alla ingredienser bara rördes ihop. Inget vispande med maskin. Blev nyfiken att testa det med barnen. Vi hade en klar arbetsfördelning: jag läste receptet och hjälpte med mått och mängder och barnen mätte, vägde, rörde och blandade. Det är inte alla gånger vi har det lika harmoniskt som den här gången då vi bakar. Bara Elin vaknar från vilan ska de få dekorera sina bakverk och sedan ska vi provsmaka.

ingredienser sockerbagare baka muffins samarbete blanda smeten

7 svar på ”Sockerbagarna

 1. ååh, det receptet skulle jag vilja ha! Har en (ibland flera) ivrig muffinsbakagare (och även annat sött och gott) men det där med att vispa det orkar hon (och förresten inte heller de andra) inte med så om man skulle klara sig med att bara röra ihop så skulle hon vara lycklig över att kunna klara sig helt själv!
  Har du förresten smakat/bakat svartvinbärstryffelkaka? Den är gudomligt god och en favorit hemma hos oss.

  Trevligt och ”gott” veckoslut!

  • Receptet finns i ett eget inlägg. 🙂 Var så god! Det här receptet är värt att pröva och går att variera enligt egen chokladsmak. Berätta hur det går om ni prövar receptet.
   Oj svartvinbärstryffelkaka låter gott, nej har inte ätit eller bakat. Har du ett recept? Det ser jag gärna på. 🙂 Trevligt veckoslut!

 2. Pingback: Busenkla muffins | Sagoborgen

 3. Låter gott och bra. Kanske vi provar på det nästa fredag… ? Idag har flickorna med sina kompisar bakat mockarutor och cupcakes så snart skall det fredagsfrossas 🙂

  Du kan ju få svartvinbärstryffelkakans recept på måndagen ifall ni dyker upp 😉 annars kan jag skicka det på epost eller dyligt.

  • Oj oj, mockarutor är mums! Kanske vi bakar såna nästa vecka vi. 🙂 Jess, då tar vi receptet på kakan på måndagen, här kommer det inte att hända ett skvatt på länge.

  • Joo, de har inte varit så här ivriga förut då vi bakat. Det där med att vispa orkar de inte med.

Kommentarer är stängda.