Busenkla muffins

Före vi kalasade på muffins garnerade vi dem. Jag vispade ihop en glasyr på vispgrädde och smält choklad. Barnen fick spritsa på så gott de kunde. Strössel enligt eget val ännu och bakverken var klara. Två stolta bagare bar sina verk till bords. Gott smakade det. Varje liten smula togs till vara, till och med pappren slickades.

garnera muffins 2
strössel på
barnens muffins
muffins mellanmål
chokladmuffins

Ger er ännu receptet. Hittade det här, hos Pullarhiiri, men skriver ner det på svenska här.

Busenkla chokladmuffins

120g smält smör
2 ägg
1 dl mjölk
4 dl mjöl
2 tl bakpulver
2 tl vaniljsocker
1/2 dl kakaopulver
3dl socker (ursp. 1 ½ socker och 1 ½ ”ruokosokeri”, det där grövre mörkare sockret)
200 g chokladgodis eller finhackad choklad efter egen smak (vi använde 150g marianne och 50 finhackad mörkchoklad)
Gör så här:
Värm ugnen till 200 grader. Blanda äggen och mjölken med det smälta smöret. Rör ihop alla de torra ingredienserna i en annan skål. Häll över vätskan på de torra ingredienserna och rör om väl. Fördela smeten i muffinsformar (ställ formarna först i muffinsplåt om du har en). Vi fick 16 stycken normalstora av denna smeten. Grädda i ugnen i 15-20 minuter. Våra krävde ca 18 minuter tills de var färdiga.

 

4 svar på ”Busenkla muffins

  1. Oj mums va de ser gott ut! Härligt m ett recept där man bara blandar ihop allt, kaste testas 🙂 Märktes d nån skillnad på muffinsarna?

  2. Pingback: Barnen bakar fredagsgott | Sagoborgen

Kommentarer är stängda.