Årets sista söndag

Sista söndagen för iår lider mot sitt slut. Det blev ett bra dag visade det sej. Eller annorlunda än jag tänkt. Jag och barnen skulle vara på tremis hela dagen, medan far drog till skogs. Vi var ute på förmiddagen och sakta men säkert började grannbarnen hitta ut de också. Viggo fick således sällskap. Och lekkompis hade han tills det blev middagstid. Efter lunch lekte han hemma hos Joona, vilket innebär att jag suttit ensam inne i några timmar, tills Elin vaknade.

Den fritiden hade jag inte räknat med. Det var rätt skönt, men svårt att finna ro. Vilade lite på soffan, somnade underligt nog inte. Plockade undan alla tomtarna och samt glittetband och bollar från granen. Lämnade kvar de vita stjärnorna, ljusen och pepparkakorna. De ryker på nyårsafton, likaså granen. Vi får kompisar över på nyårsfirande och då behövs allt utrymme.

dockan och nallen

När Elin vaknade drog dockleken igång. Lite butik hann vi med också. Hon är en plikttrogen mor dottern min. Lite orolig är jag för pepparmängden hon kryddade dockans mat med. Men dockan gillar säkert kryddig mat.

dricka åt dockan