I sakta mak

Annandag jul har vi bara varit hemma. Utan besök, sällskap eller måsten. Och oj så det gjort oss gott! Känns som det varit program i ett kör sedan förra veckans början. Idag passade vi på att göra ingenting, förutom det som kändes bra.

Jag började förmiddagen med att halvsova på soffan, sov nog en stund på riktigt också. Under tiden lekte Viggo med sin lego borg och Elin (och J) med dockhuset. Efter lunch fortsatte vi vila. Viggo var bara för envis för att ha ro att ligga stilla, men framför barnprogram varvade han ner lite grann.

trött grabb

Efter vilan tyckte vi det var dags att rasta hela familjen. Det hördes några glädjetjut då vi sa att Puky cyklarna plockas fram och vi tar en tur till parken. Deppigt så mörkt det är redan strax efter tre på eftermiddagen. Men skönt var det med frisk luft! Sedan smakade det med julmat igen.

puky på julen

Dagen avslutades med bilbana och docklek för barnen medan föräldrarna riggade upp en tavelhylla i barnens rum. Nu har den nya A B C tavlan en fin plats och rummet känns genast mindre kalt. Flera tavlor ska det också bil, men mer om dem senare.

bilbanan 1 byta på dockan