Den mysiga julafton

tomtens paket

Vi sov till klockan 6.40, godkänt! Paketen under granen var en succé. Båda öppnade sina tre och var nöjda resten av dagen. Inget prat om flera presenter eller frågor om när tomten kommer. Ni kan gissa överraskningen efter middagen då vi lyfte in de övriga presenterna. Glada och ivriga hjälpredor. Ett tag höll det på att bli lite kaotiskt, men det fixade sej.

mini fotografen

Vi badade bastu och åt risgrynsgröt till lunch. Barnen, speciellt Elin fotograferade ivrigt med pocketkameran. Ska kolla vad hon fångat på bild. En stunds vila hann vi med före gästerna för dagen kom.

gott till glöggen

Glögg med gott tilltugg så orkade vi tills middagen var klar. Jag gillar att vi bestämt att vi är hemma på julafton, skönt att inte behöva åka någonstans.

julbord

Mysbelysning hela dagen lång. Lite svårt att få lyckade bilder, men så skönt för stämningen. Det gjorde inget att det var var fyra grader och regnade där ute, inne kändes det som jul.

julmiddag

Julaftons sällskapet kring matbordet. Kusinen är med, men hon sitter så hon inte fastnat på bild. Tacka vet jag stativ och fjärrkontroll som tar bild då man sitter på sin plats. Julmaten, speciellt fisken, var jätte god. Den växande magen gör att jag inte får plats med så mat på en gång. Men då jag var medveten om detta klarade jag av att smaka på allt jag ville utan att bli illamående. Barnen åt kallröktlax med god aptit, men den var utsökt!

julklappar

Två ivriga tomtar delar ut paket. Och ännu ivrigare öppnare av sina presenter. Fina gåvor fick vi alla. Mest nöjd är jag att mängden inte var enorm. Barnen fick varsin större gåva och därmed hölls mängden inom rimliga ramar.

Gästerna åkte hem så småningom. Det byggdes ännu lite lego och lektes med dockhus. En många timmar senare kväll än normalt, men fint orkade barnen. Vi satt uppe ännu längre med J och kollade på film (som blev på hälft) i den mysiga belysningen. Vi kunde också konstatera att julafton var en skön dag utan större konflikter eller motgångar.