Mycket har hänt

När tomten var inhandlad började arbetet med att få ner ett hus på pappers. Vi hade några månader (kanske 3) på oss före ”suunnittelutarveratkaisu” gick ut. Hade det lovet gått ut, hade vi varit tvungna att söka om det förts (tar 8-9 månader i vår kommun) och sedan bygglov. Nu fick vi in papper till bygglovet före utsatt datum och allt var frid och fröjd. Två månader skulle det ta, lovade de från kommunen. Något smått fattades, de glömde meddela oss, men vi fick infon. Nästa vecka borde vi ha ett bygglov i våra händer.

motorsåg

En egen motorsåg i 30 års gåva kom väl till hands. Tidigare i höst grävdes det grop vid berget där huset kommer att stå.

berget sonen grop på tomten

2 svar på ”Mycket har hänt

  1. Kommunen är ju inte den snabbaste direkt, men tur hann ni! 🙂 vår post som kom från en annan instans tappade de bort och det tog några månader extra. nu med ansökt bygglov lovar/hotar de med 3 månaders behandlingstid. Hoppas det kommer ens i år. Kolla in min blogg och vårt husprojekt på http://divaaniblogit.fi/villasolsidan. 🙂

    • ÄSch sån dålig tur ni hade med posten. Hoppas det går fort för er nu och att ni får lovet ännu i år! Det tog just kring tre månader för oss då att få lovet. Joo, jag ska börja följa ert bygge nu, har faktiskt tittat in nångång tidigare också. 🙂

Kommentarer är stängda.