Den bästa mässan!

För ett tag sedan fick jag två biljetter till helgens mässor i Helsingfors mässcentrum. Vårt veckoslut heter helgens koncept med ELMA landsbygsmässa, Skogsmässa, Hantverksmässa, Menopeli mässa, OutletExpo samt Keldjursmässa (bara lördag och söndag). Något för alla med andra ord. Barnen och jag tog barnen Momi med på mässan.

Vi började ivrigt med alla bondgårdsdjuren på landsbygdsmässan. Jag var förvånad över mängden djur som fanns på plats, inte bara ett av var sort, utan tre, fyra, fem och fler. Får, getter, hundar, hästar, ponnyn, alpackor, åsnor och kor fanns det åtminstone.

Get

Stora bocken Bruse var på plats från Fallkulla. Vi fascinerades av hans stora horn. Han fascinerades mest av geten som var i samma bur med honom.

barnen

Barnen kollar in getterna. Flera gånger fick vi se upp för rusande skolbarn som inte alls såg sej för, utan bara hade bråttom fram till buren. Sedan tog de en bild på djuret med sin telefon och rusade vidare. Våra små blev nästan under där bland alla de stora.

ponnyn

Ponnyn söker trygghet hos varandra. Det fanns ett flertal ponnyn på plats.  Det fanns möjlighet att rida, om man så ville.

ko

Kossor i flera raser och storlekar.

ELMA

läderhandskar

Efter lunchen styrde vi en snabb sväng via OutletExpo till  Hantverksmässan. Barnen väntade på att få se alla bilarna på Menopeli sidan, men en snabbt titt hann vi med. Jag handlade läderhandskar åt samtliga i familjen. Fick till och med rätt sambons storlek. Elin grät en skvett här hemma när hon insåg att hon inte fick ljusröda. Det blev svart för oss alla och barnens har en resormudd som gör dem längre än de bilden.

vackra ting

rally simulator

Mitt sällskap för dagen kollar med stora ögon in en rallybils simulator.

röda fäljar

Röda feljar var något Viggo tyckte var hur snyggt som helst.

billyckta

vi

Det här var den bästa mässan tyckte Viggo. Jag håller med om att det var ett lyckat koncept. Hoppas vi kan göra ett besök nästa år igen.

6 svar på ”Den bästa mässan!

Kommentarer är stängda.