Kalasig eftermiddag

Nästa vecka fyller den bästa sambon jämna år. Idag bjöd han sina närmaste på kaffekalas. Jag passade åter på att pröva nya bakverk. En cheesecake som frystes ner och en smörgåstårta med gelatin. Båda fick klart godkänt av alla gästerna.

skumppa

smörgåstårta

Receptet på smörgåstårtan är Kinuskikissas, här. Följde receptet, men använde 400 gram skinka och majs istället för paprika. Tårtan var extremt god! Rekommenderar er varmt att pröva den.

pätkis cheesecake

Pätkis cheesecaken blev också mycket lyckad. Det var lite nervöst moment att ta ut den ur frysen och se om den tinar tillräckligt snabbt eller för snabbt. Ett litet minus, jag gjorde kexbottnen för hård, mycket svårt att skära.  Idén till tårtan är från Mariascupcakes, men gjorde alltså inte en dajmtårta, utan en med mint smak.

present

Födelsedagsbarnet med sin nya present. det var en ivrig man som satte ihop sin motorsåg. Snart faller det träd.

2 svar på ”Kalasig eftermiddag

  1. De va helt super gott, den andra kakbiten va kanske life för mycket…men ja kunde int låta bli nä de va så gott 🙂

Kommentarer är stängda.