HEL-STO-HEL

Tröttade, men mycket glada kom vi hem från kryssningen. Resan gick bra på alla tänkbara sätt. Det blåste stundvis så det gungade, men bara under natten på väg hemåt. Det jag fasade för mest, var grym blåst och mycket gung. Vi njöt av varandras sällskap. Fick gott att äta. Viggo uppskattade buffen med prinskorvar, köttbullar och kallrökt lax. Jag uppskattade att varken behöva hitta på eller tillreda maten. Och visst smakade det riktigt gott också. Barnen deltog i Mumin bingo och kammade hem var sitt pris också. Elin dansade lite på Mumindisco, Viggo ville inte delta.

I Stockholm besökte vi Junibacken. Första gången för oss alla. Rätt mycket folk, men inte proppat. En fin idé som är vackert förverkligad. Mysigt var det där med bland annat Muminhuset, Mulle Mecks verkstad, Mamma Mus ladugård och Kråkans bo. Vi skippade Sagotåget, men gick runt till Villa Villekulla. Roligt då barnen får röra sakerna och leka med en stor del av grejerna. En fin restaurang och bokhandel fanns där också.

Några bilder på det hela. Märkte att jag slutade fotografera när vi kom ut från Junibacken, ingen bild från hemresan. Ja, förutom en. På juldekorationerna som ploppat upp på båten medan  vi var borta. På hemresan var det redan jul på Silja Line. Med julsånger och allt.

kryssning

promenade hytt

mumindisco

mumi bingo

drinkar

junibacken

hos alfons

jul kryssning