En fotokurs

Förra veckan kom inbjudan och idag var dagen här. Fotograferingskurs med fotografen Tiina Puputti i samarbete med Canon och Rajala Pro Shop. Kursen för bloggare (och deras assistenter) ordnades i Rajala Pro Shops nya utrymmen i Helsingfors. Min assistent var hemma med barnen, tack för möjligheten att gå på kursen älskling! Visst hade det varit kul att ha honom med, så kanske hans steg att ta tag i systemkameran hade blivit lägre. Samtidigt trivs jag själv bättre bakom kameran än framför den.

Till själva kursen. Det var med nervösa steg jag gick från tåget till posthuset. Tänk om jag inget förstår och inget kan. Det kändes tryggt att möta upp Danni utanför och tillsammans stiga in genom dörrarna till lokalen.

fotokurs

Mycket nytt att tänka på i fotograferings situationer. En del har ja säkert redan glömt, men hoppas tipsen dyker upp då de behövs. Det bästa var kanske då Tiina tog upp den externa blixten. Nu tror jag att min egen tröskel att använda blixt blev lägre, då det känns att jag lite vet hur jag ska göra.

fotokurs 1

Vi lärde oss bland annat hur man med små ändringar i kamerans inställningar kan skapa helt olika stämning på ett och samma motiv.

fotokurs 2

EDIT: Tryckte iväg inlägget i ren iver. Vill ännu tacka för en inspirerande kurs! Hoppas det blir flera liknande tillfällen i framtiden! Hungern att lära sej mer växer ju mer jag får lära mej. Dett känns som jag bara gläntat dörren till denna förunderliga värld.

Ett svar på ”En fotokurs

  1. Pingback: Foto&Kamera mässan | Sagoborgen

Kommentarer är stängda.