Med och utan blixt

Elin och Viggo åkte tillsammans ner för Liikkurin. Till en början lyckades deras tåg inte så bra, men till slut blev de riktigt bra på att åka ner samtidigt efter varandra. Jag fick tillfälle att fotografera dem, gång på gång. Tråkigt nog är många av bilderna suddiga eller gryninga. Resultat av fotografering utan blixt och kunskap att ställa in kameran rätt.

utan blixt

Till slut prövade jag något jag inte gjort på läääänge, jag  ställde in kameran på ”porträtt” och lät kameran göra jobbet . Mitt val gjorde att den lilla blixten på kameran togs i bruk. Till min förvåning blev bilderna riktigt lyckade på många sätt. Nu gäller det bara att ta i bruk den externa blixten som finns längst bak i någon byrålåda. Jag har inte riktigt blivit du med att använda den. Har egentligen ingen aning om vad allt jag kan förvänta mej av den blixten. Det lär ju inte bli ljusare på några månader, så tid att testa mej fram det har jag. Har någon av er tips angående användning av blixt, tar jag gärna emot dem.

blixt 1

blixt 2

syskonen