Köttbullar till middag

Känns egentligen lite onödigt så där för allmänheten, men jag arkiverar för eget minne. Jag oftast för lat för att fixa köttbullar. Idag tog jag mej i kragen och rörde ihop en smet och rullade bullar på plåt. Ja, jag stekte dem i ugnen. Köttbullar stekta på stekpanna är bäst, men så mycket ork och tid hade jag inte. Och det är alltså receptet jag vill arkivera. För lyckades igen med att inte följa ett recept, utan gjorde lite som jag själv ville och enligt vad som fanns i skåpet.

köttbullar

Köttbullar

700 g maletkött (jag hade ett med max 10 % fett)
¾ dl skorpsmulor eller ströbröd som det väl heter
ca 2 dl vätska (jag hade matlagningsgrädde, med peppar&lök smak och vanlig)
lite salt
kryddor: paprikapulver, svartpeppar, vitlök, rostad lök (vi hade ingen vanlig lök), basilika och oregano
1 ägg

Börja med att blanda skorpsmulorna, vätskan och kryddorna (har ingen aning om mängder, men tillräckligt för denna mängd kött). Låt röran stå och dra sej en stund. Ugnen på 225°C.  Rör ner ägget och maletköttet. Forma jämn stora bullar och lägg på en bakplåtspappers klädd plåt. Jag fick nästan 35 stycken. Grädda mitt i ugnen i 15 minuter.

Serverade köttbullarna med sallad, spagetti, riven ost och ketchup. Alla gillade smaken på bullarna. Viggo åt fyra och Elin tre. Fick redan en beställning på köttbullar en annan gång till mat.