Mumintårta

Till Sofias kalas fick jag äran att göra en tårta. Dekorationsvalet föll slutligen på ett Mumintroll, namn och ålder samt färgtemat som gärna fick passa med tallriken på sista bilden. Jag har märkt att jag helst täcker tårtorna med vit massa och anväder färgerna i dekorationerna. Så även denna gång. Var först lite nervös att modellera ett mumintroll, men det  var slutligen inte lika svårt som jag förväntat mej.

mumintårta2

Tårtan består av ett chokladbotten enligt Kinuskikissas recept, här. Tårtan är fylld med vitchokladmousse samt hallon curd enligt detta recept. Lyxigt nog hade jag idag chansen att smaka på tårtan, inte bara komponenterna och det smakade riktigt gott. Tårtan är spacklad med smörkräm och täckt med sockermassa. Alla dekorationerna är också gjorda i sockermassa.

mumintårta1

mumintårta3

tallrik

3 svar på ”Mumintårta

Kommentarer är stängda.