Smarrig äppelkladdkaka

Till Blingokvällen för en dryg vecka sedan bakade jag en kladdkaka. För mej är kladdkaka lika med en mängd choklad. I denna kladdis är det ingen choklad, dels därför blev jag nyfiken på den. Och dels för att den har äppel i sej och nu finns det ännu inhemska äppel att baka av. Receptet är direkt ur senaste nummer av Hembakat (nr 5 2013).

Äppelkladdkaka

Denna gång följde jag receptet. Använde mej av tre äpplen, eftersom de inte var speciellt stora. Gräddade kakan något längre än det står i receptet, antar att det fungerar olika med olika ugnar. Men kolla med en sticka att kanterna blivit fasta och mitten ännu är kladdig. Och som det står där först, blir kakan bättre dagen efter eller till och med dagen därpå. Perfekt att göra i för väg, med andra ord.

äppelkladdkaka 2

Kladdkakan ser ju inte så värst lockande ut. Påminner lite om en misslyckad sockerkaka, tycker jag. Men låt inte skenet bedra, det är värt att göra!