Ett objektiv i test

Här i juli fick jag i två veckor testa ett Canons objektiv, den här gången ett vidvinkelzoom, EFS 10-22 mm 3.5-4.5 USM. Många av bilderna tagna i medlet av månaden är tagna med detta objektiv.

canon 10-22 mm

Jag kan inte säga att jag fått allt ut av objektivet. Hade lite svårt att greppa användningen. Blev mest till att jag försökte fotografera på samma sätt som med mina andra objektiv, istället för att försöka få ut något nytt av mitt fotograferande.

_MG_4097

Här följer två bilder tagna på samma höjd, men med olika zoom. Det ger kanske en liten inblick i vad man kan åstadkomma med objektivet. Den första är tagen med 10 mm.

canon 10-22 mm 2

Och den här andra med 22 mm. Gillar personligen effekten på den första bilden.

canon 10-22 mm

Det går att ta närbilder också med objektivet. Alltid kul.

canon zoom

Ett bra objektiv att fotografera trånga utrymmen med. Hade aldrig fått denna bild på vårt vardagsrum med de objektiv jag har till vardags. Med andra ord, vill man ha snygga bilder på t.ex. sitt hem, är detta ett bra objektiv.

canon vidvinkel

Hemma på vår gata. Fina landskapsbilder får man också med detta objektiv. Ypperligt på resa, kan jag tänka mej.

canon vidvinkel 3

Till sist en rätt vanlig bild tagen med objektivet. Det var kul att testa objektivet, men som jag sa, fick jag inte riktigt allt ut av det.

canon 10-22 mm 3