De sista bilderna

Idag tog jag ett snabbt men vemodigt farväl av Canons EF-S 60 mm f/2,8 Macro USM objektiv jag skrivit om härhär och här. Så gott som alla bilder tagna de två senaste veckorna är just med detta objektiv. Här följer några nya och några tagna tidigare under veckorna som gått.

3

Speciellt har jag gillat makro egenskapen. Att på riktigt komma nära (20 cm ifrån) motivet har varit underbart. Och att med olika inställningar få olika djup och skärppa på bilderna. (Mina termer är allt annat än rätt, förlåt!)

4

6

7

Lyckades fånga sista solstrålarna igår kväll.

8

5

Samtidigt har det blivit jätte bra ”vanliga” bilder också.

1

Lite mer utmanande blir det i vissa situationer, då man måste vara långt från det man fotograferar för att få annat än en nästipp med. Det har de flesta gånger gått att lösa med att ta ett steg bakåt, eller fyra.

2

Sitter man i en roddbåt går det inte att backa, men som tur går kameran att vända.

Jag kan bara konstatera att jag kommer att sakna objektivet. Och drömma om ett eget. Nu får jag fortsätta fotografera med mitt 50mm objektiv.