Rapunzel tårta

I början av veckan firade ett syskonpar sina kommande födelsedagar med sina lekiskompisar. Jag hade äran att göra varsin tårta och cake pops till kalaset. Den yngre av flickorna önskade en Rapunzel tårta med chokladsmak. Jag fick googla runt för att få en grepp om hur Disneys Rapunzel ser ut, hon är en ny prinsessa för mej.

Rapunzel tårta 1

I mina studier kom jag fram till att Rapunzel är en sped prinsessa, det är väl Disneys alla sessor. Hon har det längsta håret någonsin och klänningen gick i lila och skiftade ibland i rosa.

Rapunzel tårta 2

Placerade min variant av Rapunzel på en blomsteräng med rosa blommor.

Rapunzel tårta 3

Det långa håret var en utmaning. Var tvungen att göra det i två delar för att över huvudtaget få till det.

Rapunzel tårta 4

Min Rapunzel blev inte späd precis, men det är väl inget fel på lite former. Detta var första gången jag målade med pastafärger på annat än en lite blomma. Gillade att färgen gav lite struktur och liv och prinsessan.

Återkommer med den andra tårtan och cake popsen.

5 svar på ”Rapunzel tårta

  1. Va fin hon blev, håret ser bra ut 🙂 Nog kan prinsessor oxå ha lite kött på benen =D

    • Härligt att ni gillade! Det är alla gånger lika spännande att överräcka tårtor.

  2. Pingback: Bamse tårta | Sagoborgen

Kommentarer är stängda.