Dagens mat

sjömansbiff

Sjömansbiff. Gott gott gott! Vi gjorde enligt det här receptet. Låt inte ölen skrämma er! Det smakar inte öl. Om det gjorde det skulle jag inte gilla maten det minsta.

bananpannkakor

Barnens kvällsmål blev bananplättar/ bananpannkakor som sprids likt pesten (fast positivt då alltså) runt om i bloggvärlden. Eller så har jag förstått. Här, här, här och här åtminstone. Barnen gillade. Därav den klottiga tallriken, jag hann inte ta bild på första omgången. Två ägg och en banan. Jag mixade ingredienserna och stekte plättar i smör. Personligen gillade jag inte. De smakar banan, även om många påstår att de inte gör. Kanske om man har tillräckligt bär eller nåt på slipper man banansmaken. Men bara plätt smakar banan. Nästa gång får jag göra dubbel sats, 4 ägg och 2 bananer för att mätta barnens magar.

4 svar på ”Dagens mat

  1. Jag tyckte inte de smakade banan. Eller kanske litegrann, men inte alls mycket med tanke på hur mycket banan de innehåller. Och så tycker jag ju om banan också…

    • Jag tycker om banan ibland, men inte så mycket som varm. Ska nog ge dessa en andra chans och äta med bär och kvarg t.ex. Så lätta att fixa var de, så jag vill ju tycka att det är gott.

  2. Här är en annan som inte gillade plättarna, de smakade ju just…banan! Jag gillar inte alls banan i varma rätter, banan skall ätas kall! Nästa gång jag lagar plättar blir det med vetemjöl, mjölk, ägg och hela faderullan;)

    • Samma här, bananen ska ätas kall och helst lite rå. Absolut inte för mogen. Tacka vet jag vanliga plättar. 🙂

Kommentarer är stängda.