Kompiskalas

Viggo gick idag på sitt första kompiskalas utan föräldrar. Jag följde honom tvärs över gården till grannflickan som fyllde fyra år. En liten stund fick jag sitta med, sedan fick jag grönt ljus att gå hem igen.

kalas1

Viggo ritad ett kort. Rosa papper, det tycker E om, visste han. Kapten Krok med krok på båda händerna ritade han. Bådas namn skrev han, jag fick skriva grattis på finska.

kalas2

Prinsesskalas för hela slanten. Alla flickor var klädda som prinsessor, berättade Viggo efter kalaset. Samling hade de haft flera gånger, precis som på klubben. Barbie-jakten hann jag se före jag gick hem. Dans, färgläggning och skattjakt hade de också haft. Godsaker hade  det bjudits på, också knackkorv igelkott. Ett prins/prinsess pass hade alla fått, som de samlat stäplar i efter genomförd uppgift. En nöjd rödkindig pojke fick jag med mej hem tre timmar senare.