Möller småfiskar

För en tid sedan fick jag och barnen hem ett Buzzador*paket beståendes av Möller Omega-3 kosttillskott som också innehåller D-vitamin. Tillskottet passar hela familjen.

buzzador möller

Elin var ivrig då vi packade upp produkten. Och den iver har suttit i. Hon håller stenhård koll på att möller fiskarna och alla andra vitaminer tas dagligen. Ofta glömmer hon bort att dagens dos redan tagits.

buzzador möller 2

Småfiskarna är mjuka, doftar jätte sött och har en oljig yta. Både Viggo och Elin äter sina två fiskar gladeligen. De är ju som godis. Två fiskar är den rekommenderade dagliga dosen. Jag har under hela tiden tänkt smaka på en, men de verkar översöta och sliskiga, har inte vågat än. Fiskarna innehåller inga konstgjorda färg- eller sötningsmedel och inga konserveringsmedel. Som naturliga sötningsmedel fungerar xylitol och sorbitol. När barnen haft fisken en stund i munnen, har den tappat färgen och är helt vit.

En dålig sak med den här produkten. Största delen av texten och informationen på förpackningen står enbart på finska. Ett stort minus som inte har något att göra med själva fisken.

Kort fakta om Omega-3 och D-vitamin var så goda:

Omega-3-fettsyror är nödvändiga och de är viktiga för hjärtat (DHA+EPA 250 mg/dygn) och hjärnan och synförmågan (DHA 250 mg/dygn). D-vitamin hjälper till att bilda muskulatur, skelett och tänder samt är viktig för kroppens naturliga försvarsmekanism. D3-vitamin tas lätt upp i kroppen och den är mer effektiv än D2-vitamin.

 

*Som Buzzador har jag möjlighet att prova nya produkter och tjänster. Allt jag behöver göra är att berätta om dem för mina vänner, öga mot öga och/eller via sociala medier samt rapportera mina erfarenheter på Buzzadorsidorna.