Precis varenda gång

Jag har som vana (ibland rätt dålig) att prata mycket i frågeform med barnen. ”Ska du det ena och gör du det andra?” Dåliga med det är att de har en möjlighet att svara nej. Som den gången vi nästan fick skjuts hem från klubben. En annan mamma erbjöd sej köra hem oss. Jag var jätte glad, fråga de Viggo i stil med ska vi åka hem med A? Tja, det gjorde vi ju då inte. Jag jobbar på att inte säga det jag förväntar mej att de ska göra i form av en fråga. Alla gånger är det inte lätt. De gånger jag lyckas, brukar jag ändå mötas av ett nej. Elin brukar alltid, alla gånger svara nej. Vad man än säger åt eller frågar henne svarar hon TEJ! Med en hög bestämd röst. Flera gånger menar hon jo, men säger först nej, för säkerthets skull.

e

Idag på väg hem från klubben och rytmiken ville hon då inte sova i vagnen. TEJ! Ja ja, fem minuter senare sover hon sött. Jag frågade nog inte ens om hon ska sova, det var Viggo som konstaterade att Elin kan sitta där bakom för hon ska sova.

baby jogger city select

Viggo ville alltså sitta närmast mej, med ansiktet mot mej. Han är vaken, solen bara bländar i ansiktet. Elin där bakom, hon har redan somnat.

8 svar på ”Precis varenda gång

 1. Jag har också märkt att det lätt blir att man ställer en fråga istället för att säga en helt självklar sak /kommando åt barnet. Nu kan ju int Hilda ens svara på allt, men oj som hon måste funtsa att jag är osäker då jag frågar ”Ska vi gå till klubben?” fastän jag menar att NU GÅR VI till klubben.

  Från min studietid kommer jag ihåg då vi under en praktikperiod uppmärksammades om just det där samma- åt barn i lågstadieålder ska man aldrig ställa en fråga om man int vill ha deras åsikt i ämnet 😉

  Annars så är du utmanad på min blogg, kika in där vettja!

  • Precis, ställ inte en fråga om du inte vill ha en åsikt eller är beredd på ”fel” svar.

   Jag ska anta mej utmaningen. Tusen tack för den du! 🙂

 2. Jes, bekant tema hemma! Har lyckats skärps mig på sistone för man undviker en massa kråkel.. 🙂 måst bara tillägga att jag börjar få emellan nu problem med att svara på mini-F:s frågor, idag fråga hon vad adoption betyder? Man får skrapa sig en aning i huvve innan man formulerar sig.. 🙂

  • Oj jestas! Man får faktiskt skrapa sej i huvudet. Dessutom har man bara en chans att svara rätt. Det går ju inte att ändra sej mera efteråt. Samtidigt är det jätte roligt då de går att prata och diskutera med dem. 🙂

 3. Fick sån längtan efter den där vagnen nu!! Vi hade ju den men sålde den och köpte istället MB Dueten (och en PT där emellan). Nu då vi har mera plats skulle jag kanske vilja ha den tillbaka…men det går ju inte.

  • Ni har också haft den här!? Och så har ni hunnit med en massa vagnar 🙂 Har nog varit super nöjd med valet. Tråkigt är det att den egentligen är lite för Viggo, på längden då, den där sittdelen. Tror att Elin inte har det bekvämt att sova i den länge mera. Vet ju nog inte om hon fick bättre plats i nån annan.

Kommentarer är stängda.