Att vispa pösigt

Lovade igår att jag bakar en kaka tills lördagen. Idag har vi således bakat botten med Elin. Viggo valde sin sjörövar/duplo lek och var med på det viktigaste. Att slicka visp och skål.

lika delar

Bakar numera mina tårtbotten såhär. Tre likadana glas. Ett med ägg. Lika mycket socker i det andra glaset och lika mycket potatismjöl/mjöl i det tredje. I det tredje glaset tillsätter jag ännu bakpulver. Jag brukar kika in hos Tove för att få gräddningstiden och bakpulvermängden rätt. Här. Litar på att jag småningom lär mej, men ännu behöver jag hjälp med framförallt bakpulvret.

1

Vi vispar och vispar. Glömde att jag kunde ha plockat fram hushållsassistenten och fått arbetet gjort mycket snabbare. Fyra ägg vispades rätt fort, tog bara närmare 10 minuter. Elin tyckte nog det liiiiiiite tråkigt mot slutet. Men vispar man tillräckligt, tills konsistensen är helt vit och fluffig, är sannolikheten att botten stiger vackert i ugnen. Nu glömde jag ta bild på just den här, nu är den redan i frysen. Gillar att frysa ner bottnen och ta ut en stund innan den ska fyllas. Lättare att skära den fin medan den är lite små frusen ännu.