Det svåra valet

Jag har svårt att bestämma vilket jag gillar mer. Några centti djup snösörja/oplogad väg eller plogad spegelblank väg.
I sörjan får man streta fram med all kraft. Skuffa vagnen och dra rattkälken allt vad man orkar. Svettig som tusan blir man också i uppförsbacken som aldrig tar slut. Den plogade vägen har idag varit lika hal som isen. Lika långsamt har det gått som i sörjan. Svettig blir man, mest kallsvettig för man är livrädd att tappa taget om vagnen eller stigan i den halan nedförsbacken som slutar i en korsning.

Allt mycket trevligare har det varit idag, än i snöyran igår. Det var nog riktigt otrevligt på sina ställen. Men det för bli oavgjort i kampen om dagens väglag. Kan bara inte bestämma. Är jätte nöjd att vi kommit fram med vagn och pulka. Väntar med fasa på sandning av trottoarerna. Då måste pulkan bli hemma.

En bonusbild på mitt sovande sällskap när vi hämtade Viggo från klubben och det blå vädret i dag på förmiddagen.

2 svar på ”Det svåra valet

  1. Mysigt! Du kan ju skaffa såndäna mini-skidor o glida fram me dom på isen 🙂 Ha, eller kanske även ett bättre förslag, halkskydd under skorna?!
    Fin blå stund 🙂 O gulliga tösen när hon sover!

Kommentarer är stängda.