Bastukväll

På fredag kväll samlades mina farbörder med sina fruar, min famo och vaari, syster&sambo, bror&flickvän hos vår mamma på bastukväll. Ja, vi var också där. Det sista bastukvällen i huset. Farbröder och farfar har varit med och byggt det då för länge sen. Vi har firat juldagar med hela släkten samlade och otaliga födelsedagar. Härliga minnen har vi alla från de gångna åren. En av farbröderna berättade hur vår pappa har lärt honom göra den bästa lasagnen och farbrodern i sin tur lärde pappa knepen till en lyckad vitsås.

Nuppu stornjuter.

En mycket tyst moster leker. Hon har ingen röst alls för tillfället.

Mina cake pops, som egentligen borde kallas cake bolls. Glömde stickorna hemma. Och manicken att göra dekorationen med, så försökte få lite streck av chokladen med en sked. Absolut inte det vackraste slutresultatet, men smaken var det inget fel på. Inne i popsen fanns en blondie-citron kaka som i sej var tillräckligt kladdig att det blev en fin röra att forma bollar av. Behövde inte tillsätta frostingen jag förberett (går bra med färskost också, men vissa i min släkt lider av ”allergier”).

Mamma hade fixar  super goda sallader och batong. Vi åt tills vi sprack efter att vi först badat bastu.

2 svar på ”Bastukväll

Kommentarer är stängda.