Pakettårta

Systern fyllde år nyligen. Hon bjöd släkt på kafi på lördagen. Jag fick baka tårtan. Jag jublade, så klart. Önskemålen gällde enbart fyllningen. Vitchoklad-limemousse och hallonmousse och inte chokladbotten.

Det fick bli ett citronbotten. Har gjort det förut och det smakar bra, inte för mycket citron, men mer än ett vanligt botten. Använde hela 9 ägg. Som tur hade jag en liten hjälpreda då den mängden knäcktes. Första gången jag använder min kvadratform.

Täckte tårtan med en massa jag inte använt förut, Satin Ice. Gillade den, lätt att bearbeta och knåda. Mjukare från än de andra sockermassorna jag använt. Dessutom är jag super nöjd med utseendet på den täckta tårtan, tror det är första gången det blivit så här perfekt.

Eftersom det inte fanns önskemål på utseendet, fick det bli ett paket. Med turkos rosett, förstås. Rosetten var inte det lättaste att åstadkomma. Blev nästan nervös, men bara nästan.

Den färdiga skapelsen med lite hushållspapper, så den inte skulle tappa formen före serveringen.

3 svar på ”Pakettårta

  1. Den va alldeles perfekt, både till utseendet o ti smaken (som tur finns de kvar en bit i kylskåpet ännu) TUSEN TACK!!!!!! =D

Kommentarer är stängda.