”Får jag hjälpa?”

Det blev inget klubb idag, alla vuxna sjuka. Vi* suckade, vände om och gick hem tillbaka. På vägen ringde vi grannflickorna och vips hade vi sällskap på gården. Det händer aldrig eller mycket sällan att vi samtidigt inte har program. Får börja boka in gårds-date, så vi träffas ens ibland.Det här är då grannflickorna som är lite äldre än våra barn. Viggo och E brukar bråka om allt den första timmen för att sedan leka fint i en kvart innan de skiljs åt. Inte idag. Kanske de haft en tillräckligt lång paus.

E höll på med en lek i sandlådan. Viggo fick inte söndra, meddelar hon. Viggo frågar: saanko autta? E svarar: joo. Så lekte tillsammans utan större problem tills vi gick in. Visst plockade Viggo fel färgs stenar ibland, men alla kom över det utan större gräl.

Lite mopotävling ner för backen. Till slut sprang de hand i hand ner för backen och upp igen. Så söta. Kanske de innerst inne har saknat varandra lite? Vem vet.

Småsyskonen gjorde sitt bästa för att hänga med eller leka tillsammans.

 

*Jag suckade av besvikelse, Viggo mer av lättnad, även om han sade då vi gick hem tillbaka att han så gärna hade lekt med N. Annars var han inte så ivrig på klubb idag. Två veckor är en lång paus. Vi tar nya tag på tisdagen och hoppas på frisk personal eller meddelande om alla är sjuka. Tråkigt att behöva gå fram och tillbaka helt i onödan.