Ett spel tips

Medan vi festade loss på bröllopet, lekte barnen loss hos famo&fafa. Viggo hade spelat ett nytt spel. Richard Scarrys Sysselstad. Ett spel där alla vinner eller förlorar. Alla spelarna ska segra över grisarna som är ute efter picnic maten på andra sidan stan. På vägen får man hjälpa en liten filur att hitta olika föremål på planen och placer ut förstoringsglas då man hittar saken.

Härligt stor plan. I spelet kan fyra delta samtidigt och det passar från 3 år uppåt.

Snurran pekar på vad du får göra då det är din tur. Flytta fram, leta efter föremål tillsammans med de andra spelarna eller plocka bort en mat från picnicen (grisen på snurran).

Underbart med ett spel där det inte finns en vinnare. Alla ska komma med färjan till picnicen samtidigt för att vinna över grisarna.

Ett spel jag varmt rekommenderar. Inte minst för att det är ett spel där alla ska samarbeta för att komma i mål och där ingen ensam vinner. Utan också för att det är lätt att spela, men intresset hålls då man för leta efter sopkvastar, soptunnor etc under tidspress.

 

2 svar på ”Ett spel tips

Kommentarer är stängda.