Buss vs tåg

Vi har åkt kollektivt nu i dagarna två. Igår åkte vi tåg. Idag åkte vi tåg och buss.

Om endast avståndet avgjorde, skulle jag föredra buss. Vi har betydligt kortare väg till busshållplatsen än till tåget. Men så är inte fallet.

I tåget åker vi gratis. I bussen betalar jag.

I tåget får vagnen följa med in i kupén (heter det så?). I bussen hamnar vagnen allt som oftast ner i bagageutrymmet. Detta kräver alltid lite extra arbete. Även av kusken som tar handskarna på, stiger av bussen och lyfter in vagnen. Här får i och för sej bussen ett plus, ALLTID hjälp med vagnen. Inte lika självklart på tåget, alla hör inte när man frågar om hjälp.

Tåget går två gånger i timmen hela dagen lång. Bussarna går sällan här utanför oss, oftare om vi traskar ända till busstationen som är bredvid tågstationen.

I tåget kan man få egen biljett. I bussen existerar inget sådant system.

Både i buss och tåg mutas barnen med russinask. Så länge det finns russin orkar de bra. Viggo orkar lite lägre än Elin utan. Båda gillar att åka både buss och tåg.

I sällskap är det mycket trevligare att åka. Idag åkte vi till stan, alltså Helsingfors.

Stilla, det är de sällan de här två. Varken i bussen eller tåget.

Slutligen tror jag att jag landar på ganska oavgjort i denna duell mellan buss och tåg. MIn största önskan är att få vagnen in i bussen och att tåg/buss gick oftare. Hoppsan, där var visst två önskningar. Låt gå denna gång.

3 svar på ”Buss vs tåg

Kommentarer är stängda.