Barnparkering i butiker

Barnens favoriter är butiker med lekplatser. Ni kan tro att de gillar Polarn o Pyret med tågbanan. Det är lätt att parkera barnen där och själv se sej omkring. Viggo håller koll på att jag inte går för långt. Så pass blyg och försiktig är han.

Stockmanns sjätte våning är inte dålig den heller. Även om det blev en lite för stor tugga för Viggo att bli ensam på lekplatsen (barnparkering) där. Han var först mycket modig och nyfiken. Ville bli och leka. Jag kunde inte tro varken ögon eller öron. Vi skrev upp namn och telefonnummer. Viggo och jag fick nummerlappar med samma siffra, 13. Porten stängdes och lektanten plockade fram tåg till tågbanan. Några minuter senare kommer samtalet. Viggo vill inte leka mera. Jag och Elin skyndar tillbaka. Vi var inte långt borta, bara bland barnkläderna. Gissa om jag blev förvånad då en helt annan tant står där med Viggo. Hon som tog emot honom stod vid kassan och detta var den riktiga lektanten. Viggo hade inte gillat bytet. Det blev för mycket för honom.

Jag kan tillägga att jag var mer än stol och överraskad att han ville bli och leka ensam. Han har aldrig tidigare varit själv på något dylikt. Aldrig vilja pröva. Aldrig vågat. Han vill inte bli själv på musiklekis, även om utrymmet och ledaren är bekanta. Kanske han ännu kan gå på klubben själv (börjar nästa vecka) och kanske jag inte behöver sitta hela hösten på den gröna stolen i musiklekisknuten. Detta korta besök på stocka gör att jag ser ett svagt ljus i slutet på tunneln.


Skötrummets leksaker intresserade på stocka.

Barnparkeringen på Stockmanns sjätte våning för många plus, förutom det stora minuset med tant byte mitt i det hela. I en och en halv timme får man lämna sitt barn som är mellan 3 och 6 år där. Det kostar 5€, men är man stamkund är det gratis. I utrymmet fanns leksaker i pari och minut. Gillar idén. Kanske vi en annan gång får pröva på nytt.

4 svar på ”Barnparkering i butiker

    • Joo, han är blyg och försiktigt i nya situationer och för nya människor. Tack, jag ska kolla upp boken. 🙂

  1. Wau, va fint av Viggo att våga stanna där ensam, lite tråkigt att de int va den tanten som annors sku va där…kanske han sku va vågat stanna en stund längre om de int sku ha blivi tantbyte!

Kommentarer är stängda.