1 års tårta

Blev tillfrågad att baka en kaka till ett 1 års kalas. Jag tackar sällan nej till att göra kakor eller baka i allmänhet. Önskemålen var chokladkaka med vitchoklad- och chokladmousse. Tårtan fick gärna vara täckt med marsipan, valfri färg. Som dekoration önskades cirklar i olika färger och storlekar. Jag hade slarvat bort en och annan färg här hemma. Hittade lila, pink och turkos. Enkelt val alltså. Efteråt dök grön, gul, röd och blå upp, men för sent. Valde att täcka tårtan i vitt, även om en riktigt ljus färg av lila, pink eller turkos säkert hade varit snyggt det också.

Lite strulade ju såklart det vita marsipantäcket, men fick det till slut ganska slätt runt kanten. Den fuktiga luften (regnigt som bara vad ute) spelade vissa spratt då jag duttade med pärlemoglitter. Nöjd med slutreslutatet. Men självkritiken finns kvar.

Det är alltid lite spännande att skicka iväg en produkt då man inte vet vad slutresultatet smakar. Jag vet att kaksmeten var god. Jag vet att fyllningarna smakade gott, i min mun. Men jag vet inte om den gräddade bottnen var god. Jag vet inte om fyllningarna smakade i kombination i kakan.

Så behöver jag hjälp, hur i hela vida världen används ordet botten? Alltså kakbotten, en/ett, hur böjs det? Hur blir det i plural? Jag kan ju inte skriva om jag inte vet hur det blir rätt. Danni, någon annan? Blev det redan fel i texten?

 

13 svar på ”1 års tårta

Kommentarer är stängda.