Semestervecka

Vi har semester denna vecka. J har vintersemester från jobbet. Då heter det semester för oss som är hemma också. Tycker tidpunkten är rätt skön för en vecka ledigt tillsammans. Ännu skönare är det då veckan är rätt tom. Det går att hitta på program enligt humör. Eller enligt barnens flunssa.

Idag har vi pynjat på gården. Jag fortsatte den evighetslånga kampen mot maskrosorna. Gräsmattan klipptes för första gången. Jag rev och slet i rabatterna. Hur kan ogräs sitta fast så otroligt bra? Viggo inledde vattenleksäsongen. Jag njöt av solen. En mycket skön eftermiddag med andra ord.


Visst ser man en skillnad på rabatten före och efter att jag rivit upp ovälkomna gäster. Nu är salladsfrön köpta. Ska så den tomma rabatten full med sallad.


Lite spänd var jag. Väntade hela tiden på när jag känner en spindel eller nåt annat kräk krypa på mej. Gillar inte att dela terassen med krypen. Fick ligga ostört.


Blomrabattens stenar blir tvättade efter vintern.