9 månader och 2 år 10 månader

Några rader för eget minne om Elin och Viggo.

Elin kan föra en sked till munnen då hon äter, stå mot stöd, gå längs med stöd, klappa, vinka, high fivea. Hon pratar tää-tää och mam-mam. Med mam-mam menar hon helt klart mej. Hon är en glad prick, förutom då hon är trött eller inte får som hon vill. Gillar det mesta vi gör, ute och inne. Bäst är det då Viggo är med. Elin äter ännu på natten, ca 2 gånger. Hon har kommit över det värsta av sin mammiga period, pappa är också bäst. Pysslar ibland långa stunder för sej själv helt nöjd. Hon kan krypa upp i trappan, åtminstone till 3 steget.

Viggo har lärt sej hoppa på ett ben, typ ett hopp. Han gillar all sport och tränar nåt här hemma dagligen. Han är små blyg för nya människor och försiktig i nya situationer, men en riktig vilding då han blir varm i kläderna. Han gillar att baka (smaka på smeten). Han kan räkna till 10 både på svenska och finska. Kan många sånger, men sjunger inte med på allmänna platser (musiklekis eller klubben). Orkar lyssna på långa sagor som Mamma Mu och Pettson. Han har ett otroligt minne. Intresserad av vad de han känner heter i efternamn och var de bor (då vi åker bil brukar vi gå igenom detta). Då han inte får som han tänkt sej, blir han jätte sårad. Viggo tycker om att vara hemma. Han vill gärna ha sällskap då han leker, men kan också leka långa stunder ensam. Han har en låtsaskompis som heter Vika.

 

2 svar på ”9 månader och 2 år 10 månader

  1. De e nog bra att skriva upp! Fast Hilda bara är fyra månader ( o jag borde ha ALLT i färskt minne liksom!) så kommer jag inte ihåg nåt. Skulle fylla i hennes bebisbok, men har ren glömt när hon skratta första gången och sånt. Hm.

    • Har märkt att mitt minne sviker snabbare än snabbt. 🙁 Bra att jag idag kommer ihåg vad som hände igår eller idag på morgonen.. Kan väl ännu skylla på amningen, men tror det mest beror på trötthet.

Kommentarer är stängda.