Nattsömn, vad är det?

Min högsta önskan just nu är att få sova mera än 2 timmar i streck.

Elins förra natt som exempel: Hon vaknade ca kl.22 och jag matade henne, hade inte ammat sen kl. 16.30 (var borta kvällen), så jag behövde det.

Så har jag somnat och kl. 00.08 har Elin gnytt och yrat i sängen, jag matar henne. Först när jag kommer tillbaka till vårt sovrum inser jag vad klockan är och att hon hade klarat sej utan mat, det var ju bara två timmar sen förra matningen. Men jag var så yrvaken, så kollade klockan först efteråt och tänkte inte då jag började mata henne.

Nästa gång har hon haft nåt på tok ca kl. 2. Då har jag inte matat. Jag la henne igen, hon yrade i krypställning då jag kom in till henne. Hon fick tutten i munnen och jag klappade lite på rumpan. Snabbt lungnade hon sej, men jag var i säng först 2.30.

Klockan 3 var det dags igen, nu matade jag henne, för var så trött och hade ingen lust att vaka länge.

Följande gång yrade hon klockan 4, då la jag henne igen och satt tutten i mun och hon kroknade igen.

Klockan 5 hade hon satt sej på knä i sängen. Nu blev hon glad när jag kom in. Jag försökte lägga henne, men hon blev ledsen. Jag tog henne med till vår säng, för ville inte att Viggo vaknar klockan 5. Hon somnade om mellan oss med tutten i munnen.

Klockan 6 yrade hon omkring igen och lite efter det vaknade Viggo.

Kan inte direkt säga att jag är utvilad efter en god nattsömn, men jag får klara mej på det jag får, värre sku det kunna vara.

Elin kan sitta på rumpan utan stöd, det märkte jag igår. För övrigt är det hennes motoriska utveckling som sätter käppar i hjulen alltså nattsömnen. Hon tränar att krypa, stiga upp etc i sömnen och vaknar till det. Med andra ord kommer situationen att lätta sen när hon kan gå.

Ps. Vi ska till osteopaten om en vecka, ett lite ljus i tunneln.