Storshopping

I ett svagt ögonblick bestämde jag mej för att åka till matbutiken med mitt vardags sällskap. I bilen på vägen till Cittaren undrade jag nog vad jag riktigt tänkt, men nu var vi ren på väg.

Elin får sitta i köpvagnen och Viggo vill skuffa en egen liten vagn. Så styr vi in bland hyllor och gångar. Jag plockar och Viggo plockar. På frukt- och grönsaksavdelningen får han med sej två bananer som vi väger tillsammans, och en kruka gräslök (inget vi skulle handla). Lite bröd åt pappan i huset på brödavdelningen, några krockar med hyllorna, en påse riven ost, en yoghurt till kvällsmål, en öl åt Nikke, ett paket russin och några krockar till.

Jag fick underligt nog med mej allt som stod på listan och vi kom fram till kassan. Vi plockar upp våra varor på kassabandet, jag betalar och vi plockar ner allt i kassar. Under tiden äter Elin upp min plånbok (marimekkopåse). Fram