Sagt i bilen

Viggo hade en lekdag hos famo och fafa idag. Jag och Elin körde honom till dem på morgonen, i vår värld var det redan dag då Elin öppnade ögonen kl 5 på morgonen. Igår blev vi ombedda att ta med en mjölkburk så Viggo skulle ha nåt att dricka, jag skrev upp detta på min kom-ihåg-lista och packade ner allt som stod på listan idag på morgonen.

I bilen halvvägs framme frågar Viggo: Mamma har vi mjölkburken? Jag svarar nej och Viggo konstaterar att vi får åka och hämta mjölken. Före vi vänder om, ringer jag och kollar om det råkar finnas lite mjölk så de klarar sej och som tur behövde vi inte vända. På eftermiddagen har vi med oss en burk mjölk när vi hämtar hem Viggo. Jag kan bara fortsätta förundra mej över hans minne. Han brås nog inte på mitt minne för tillfället, amningshjärnan kombinerad med ett övertrött huvud är inte en bra kombo.

Vi kör vidare på vägen till famo och fafa och Viggo kastar ur sej: Snart kommer gräset fram. Jag svarar att vi nog får vänta en tid ännu, tillägger tyst det snöar ju nu också, men visst kommer våren till slut.  Så somnade han i sin stol där på bakbänken och jag behövde inte tänka mera på resten av den bilfärden.


Viggo en sommardag i juli 2011